Използване на Office Online през SharePoint

Предишните ръководства в тази серия ви запознаха с основни положения на осигуряване и настройка на Office 365 и използване на SharePoint за администриране, обучение и преподаване във вашето собствено учебно заведение Надяваме се, че сега сте малко по-уверени и сте прекарали известно време в разучаване на новия Office 365 за образователна платформа. Трябва да можете да правите следното:

Това ръководство ще ви запознае с други функции на Office 365, които ще използвате самостоятелно или в рамките на SharePoint. Комуникацията и сътрудничеството са в основата на всичко, което правите в Office 365 и всички негови функции са проектирани да работят заедно, за да ви помогнат да извършвате текущите задачи по-добре и да откривате нови неща, които ще подобрят обучението и преподаването във вашето учебно заведение.

Използване на Office Online*

Вероятно сте запознати с Office приложенията, които са инсталирани на вашия компютър или лаптоп (Word, Excel, PowerPoint и OneNote). Office Online в Office 365 се състои от по-леки техни варианти с по-малко функции, но те ви предоставят достъп до всичко, което ще ви трябва за работа. И тъй като са онлайн, вие ще можете да:

Едно от предимствата да използвате Office 365 за образованието е, че след като създадете вашия домейн, вече няма какво да правите, защото Microsoft ще се погрижи за цялата поддръжка и актуализации на софтуера, давайки ви възможност да се концентрирате върху работата си.

Можете да получите достъп до Office Online от вашата платформа Office 365 или във всеки сайт на SharePoint, или чрез OneDrive**. Това ръководство ще ви помогне да научите повече относно достъпа до приложения чрез сайтове на SharePoint.

Достъп до Office Online през SharePoint

Разгледайте другите опции в менюто, разположени от лявата страна на екрана. Отделете малко време да разгледате тези функции като щракнете върху разделите им.

Отварянето на други типове файлове като PowerPoint и Excel в Office Online ви дава достъп до подобни леки версии на инсталираните на вашия десктоп или лаптоп Office продукти. Можете да прехвърляте тези нови версии на всеки един файл, както направихме в това ръководство с Office Word файл.

Отделете малко време, за да поработите върху Office Online версиите на PowerPoint, Excel и OneNote. Докато сайтовете за екипи на SharePoint са страхотни за съхранение на файлове, за да може целият ви екип да работи върху тях, може да поискате да използвате OneDrive за индивидуални файлове, създадени с Office Online.

* Известни преди като Office Web приложения.
**Известно преди като SkyDrive.


Office Online и OneDrive - допълнителни източници

» Използване на Office Online през SharePoint
» Използване на Office Online през OneDrive
» Сценарий: Използване на Office Online за оценяване
» Сценарий: Използване на OneNote Online за портфолио на ученика
» Сценарий: Използване на онлайн анкета в Excel
» Сценарий: Използване на онлайн способи в Excel

Copyright © 2014, Teacher.BG. Всички права запазени.