Учители

Нови инструменти на OneNote, които учителите ще обикнат – Първа част

Мрежата на учителите новатори Teacher.bg нееднократно е споделяла и предоставяла на Вашето внимание безспорните предимства на платформата OneNote за работа в клас. Изключителен инструмент за работа, който улеснява дейностите както на преподавателите, така и на учениците.

Авторите на „безкрайната тетрадка“ обаче нямат никакво намерение да се задоволяват с направеното досега и неуморната им работа по усъвършенстване на продукта в последните месеци доведе до няколко подобрения и нови функции, които ние ще ви представим.

Eто първата част от новостите

 

Конвертиране на ръчно изрисувани фигури в такива, които са необходими за работата в часовете по математика (Предлага се само в OneNote за Windows 10)

 

Ръчно изрисуваните набързо кръг, квадрат или триъгълник, както и схеми или диаграми стават перфектни очертания с помощта на допълнителен бутон за конвертиране, разположен в менюто Draw (Рисуване)

 

 

Конвертиране на съдържание на OneNote в Sway (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

 

Генерираното от Вас съдържание може да се превърне в план за урок или обучение за професионално развитие. Разбира се отново с един бутон, който експортира файла в средата на Office Sway. За целта е необходимо да се изтегли Sway Add-In за OneNote и бутонът ще се появи в главното меню.

 

Научете повече за Sway

 

 

Поставяне на Sway с автоматичен дисплей

 

Това подобрение дава възможност за вграждане на Sway във вашия OneNote Notebook. За целта просто трябва да се постави адреса в нова страница на OneNote и секунди по-късно ще файлът ще се визуализира.

 

 

Свързване на OneNote с вашите системи за управление на обучението (LMS) (Предлага се само в OneNote 2013/2016)

 

Тази новост бе обявена на 14 април и с нея бе завършена интеграцията на OneNote с 25 топ системи за управление на обучението. С нейна помощ бихте могли да ползвате например популярната платформа Moodle в средата на One Note.

 

 

Търсене на вашите ръкописни бележки в OneNote чрез Office Lens

 

В съвременните условия на живот почти никой не грабва химикалката или молива, за да препише нещо, а просто го снима с мобилния си телефон или таблет. OneNote се е погрижил за улеснение и на това действие. След като направите снимка на лист хартия например, с помощта на Office Lens можете търсите по-късно файла си. Lens е програма, която идентифицира отпечатан текст с оптично разпознаване на символи (OCR).