Информационни технологии

Публикувана на: 30.11.2007, от Vili Taseva
Кoментари:13

Казвам се Виолета Тасева и работя в ОМГ "Акад. Кирил Попов" - гр. Пловдив. Автор съм на електронните учебни курсове по Информационни технологии за 5, 9 и 10 клас, разработени по поръчка на Министерството на образованието и науката.

http://content.e-edu.bg/course/view.php?id=122  - 5 клас

http://content.e-edu.bg/course/category.php?id=55  - 9 клас

http://content.e-edu.bg/course/category.php?id=56  - 10 клас

Имам издадени 2 учебни помагала по ИТ: за 5 клас (одобрено от МОН) и за 6 клас (одобрено от МОН). Към всяко от тях има дисков носител с подготвени работни файлове, примерни решения, тестове, отворени въпроси и примерни разпределения. Ако някой се интересува може да прочете подробности на http://itpomagala.hit.bg/

До края на месец август ще излезне от печат Информационни технологии за 7 клас (+ CD).

Коментари 13

Влез за да коментираш
10.08.2008 Vili Taseva

Profile
Увяжаеми колеги, искам да ви кажа, че до края на месец август ще излезе от печат учебното помагало по Информационни технологии за 7 клас. Това издание се явява продължение на вече познатите ви учебни помагала по Информационни технологии за 5. клас и Информационни технологии за 6. клас, чийто автор съм. Характерно за настоящото издание е, че описва действията освен за вече добре познатите версии на пакета Microsoft Office, така и за новата версия – Microsoft Office 2007. В учебното помагало са използвани пет рубрики: 1. Важно – за отбелязване на основни части от урока, които трябва да се усвоят; 2. Припомнете си – за припомняне на стари знания; 3. Задачи – информацията от уроците се поднася по интересен начин – поставя се задача и при изпълнението й се създавт практически умения за работа с конкретното средство. За някои от задачите са подготвени работни файлове (приложени на дисковия носител към помагалото). 4. За любознателните – включва допълнителна информация за тези, които искат да научат повече; 5. Проверка на усвоените знания – съдържа тестове за самопроверка и въпроси и задачи към съответната тема. Върху дисковия носител към помагалото, освен работните файлове към задачите, са включени: – примерно разпределение на темите през учебната година (файл razpredelenie.xls). – всички тестове от учебното помагало по Информационни технологии за 6. клас от същия автор. Въпросите от тези тестове могат да се използват за проверка на входното ниво на учениците в началото на учебната година. – тестовете, задачите и въпросите за проверка на усвоените знания са записани и в електронен вариант. – допълнителни задачи за всяка от изучаваните теми в 7. клас, които биха могли да се използват като самостоятелна работа в часовете или за домашна работа.

09.06.2008 Vili Taseva

Profile
Радвам се, че сте упяли да разгледате сайта. Надявам се да сте намерили нещо, което ще Ви бъде полезно :-)

09.06.2008 iv_2007

Profile

Сега вече успях да разгледам сайта. Благодаря за възможността да се запозная с него. Smile

09.06.2008 Vili Taseva

Profile
Здравейте! Правилният адрес е http://itbooks.hit.bg (няма точка след it) Не би трябвало да имате проблем при зареждането. Вчера правих някои допълнения и може да сте се опитвали да заредите именно в този момент. Ако все пак не тръгва, опитайте с друг браузър. Надявам се да можете да я видите. :-) Ще Ви бъда благодарна, ако ми кажете дали сте успели.

09.06.2008 iv_2007

Profile

В момента при мен не достъпна тази страница: www.it.books.hit.bg Confused

07.06.2008 Vili Taseva

Profile
Здарвейте! Относно електронният курс за 6 клас - вече се разработва и се надявам скоро да бъде готов. :-) Има един демо урок на сайта ми: www.itbooks.hit.bg Към него има много забавна образователна игра. Ако желаете можете да я разгледате и да я предложите на децата. В сайта има и динамични тестове - при всяко стартиране се разместват въпросите и техните отговори. Включени са и разпределения по ИТ за различни нива. Надявам се, че ще Ви бъде полезен. Когато целият курс за 6 клас е готов, ще пиша информация за него. Всичко добро!

29.05.2008 Vili Taseva

Profile
Предлагам ви динамични тестове по Информационни технологии: http://itbooks.hit.bg

27.01.2008 rozalina23

Profile

       На 25.01.2008 г. в НАЦИД-СОФИЯ се състоя семинар на тема "Представяне на проекта eMapps.com". Европейският проект  "eMapps.com" е създаден за мотивиране на учениците от начален курс, да получават знания чрез игри от дигитално съдържание. Проектът е изключително интересен за всички колеги работещи с деца до 12 годишна възраст. Подробности за него може да намерите на сайта на НАЦИД - www.nacid.bg, или в самата платформа на играта www.emapps.com.

     

17.01.2008 Kadiga

Profile

Благодаря за е-учебниците! Би било чудесно да има подобно по Corel, Photoshop, HTML, Java и т.н.

 

03.01.2008 Vili Taseva

Profile

Благодаря!

Честита Нова Година и на Вас! :-)

Много здраве, късмет и успехи!

Мнението е кирилизирано от администратора. МОЛЯ, ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!

Търси в Teacher.bg