Информационни технологии

Публикувана на: 30.11.2007, от Vili Taseva
Кoментари:13

Казвам се Виолета Тасева и работя в ОМГ "Акад. Кирил Попов" - гр. Пловдив. Автор съм на електронните учебни курсове по Информационни технологии за 5, 9 и 10 клас, разработени по поръчка на Министерството на образованието и науката.

http://content.e-edu.bg/course/view.php?id=122  - 5 клас

http://content.e-edu.bg/course/category.php?id=55  - 9 клас

http://content.e-edu.bg/course/category.php?id=56  - 10 клас

Имам издадени 2 учебни помагала по ИТ: за 5 клас (одобрено от МОН) и за 6 клас (одобрено от МОН). Към всяко от тях има дисков носител с подготвени работни файлове, примерни решения, тестове, отворени въпроси и примерни разпределения. Ако някой се интересува може да прочете подробности на http://itpomagala.hit.bg/

До края на месец август ще излезне от печат Информационни технологии за 7 клас (+ CD).

Коментари 13

10.08.2008 Vili Taseva

Profile
Увяжаеми колеги, искам да ви кажа, че до края на месец август ще излезе от печат учебното помагало по Информационни технологии за 7 клас. Това издание се явява продължение на вече познатите ви учебни помагала по Информационни технологии за 5. клас и Информационни технологии за 6. клас, чийто автор съм. Характерно за настоящото издание е, че описва действията освен за вече добре познатите версии на пакета Microsoft Office, така и за новата версия – Microsoft Office 2007. В учебното помагало са използвани пет рубрики: 1. Важно – за отбелязване на основни части от урока, които трябва да се усвоят; 2. Припомнете си – за припомняне на стари знания; 3. Задачи – информацията от уроците се поднася по интересен начин – поставя се задача и при изпълнението й се създавт практически умения за работа с конкретното средство. За някои от задачите са подготвени работни файлове (приложени на дисковия носител към помагалото). 4. За любознателните – включва допълнителна информация за тези, които искат да научат повече; 5. Проверка на усвоените знания – съдържа тестове за самопроверка и въпроси и задачи към съответната тема. Върху дисковия носител към помагалото, освен работните файлове към задачите, са включени: – примерно разпределение на темите през учебната година (файл razpredelenie.xls). – всички тестове от учебното помагало по Информационни технологии за 6. клас от същия автор. Въпросите от тези тестове могат да се използват за проверка на входното ниво на учениците в началото на учебната година. – тестовете, задачите и въпросите за проверка на усвоените знания са записани и в електронен вариант. – допълнителни задачи за всяка от изучаваните теми в 7. клас, които биха могли да се използват като самостоятелна работа в часовете или за домашна работа.

09.06.2008 Vili Taseva

Profile
Радвам се, че сте упяли да разгледате сайта. Надявам се да сте намерили нещо, което ще Ви бъде полезно :-)

09.06.2008 iv_2007

Profile

Сега вече успях да разгледам сайта. Благодаря за възможността да се запозная с него. Smile

09.06.2008 Vili Taseva

Profile
Здравейте! Правилният адрес е http://itbooks.hit.bg (няма точка след it) Не би трябвало да имате проблем при зареждането. Вчера правих някои допълнения и може да сте се опитвали да заредите именно в този момент. Ако все пак не тръгва, опитайте с друг браузър. Надявам се да можете да я видите. :-) Ще Ви бъда благодарна, ако ми кажете дали сте успели.

09.06.2008 iv_2007

Profile

В момента при мен не достъпна тази страница: www.it.books.hit.bg Confused

07.06.2008 Vili Taseva

Profile
Здарвейте! Относно електронният курс за 6 клас - вече се разработва и се надявам скоро да бъде готов. :-) Има един демо урок на сайта ми: www.itbooks.hit.bg Към него има много забавна образователна игра. Ако желаете можете да я разгледате и да я предложите на децата. В сайта има и динамични тестове - при всяко стартиране се разместват въпросите и техните отговори. Включени са и разпределения по ИТ за различни нива. Надявам се, че ще Ви бъде полезен. Когато целият курс за 6 клас е готов, ще пиша информация за него. Всичко добро!

29.05.2008 Vili Taseva

Profile
Предлагам ви динамични тестове по Информационни технологии: http://itbooks.hit.bg

27.01.2008 rozalina23

Profile

       На 25.01.2008 г. в НАЦИД-СОФИЯ се състоя семинар на тема "Представяне на проекта eMapps.com". Европейският проект  "eMapps.com" е създаден за мотивиране на учениците от начален курс, да получават знания чрез игри от дигитално съдържание. Проектът е изключително интересен за всички колеги работещи с деца до 12 годишна възраст. Подробности за него може да намерите на сайта на НАЦИД - www.nacid.bg, или в самата платформа на играта www.emapps.com.

     

17.01.2008 Kadiga

Profile

Благодаря за е-учебниците! Би било чудесно да има подобно по Corel, Photoshop, HTML, Java и т.н.

 

03.01.2008 Vili Taseva

Profile

Благодаря!

Честита Нова Година и на Вас! :-)

Много здраве, късмет и успехи!

Мнението е кирилизирано от администратора. МОЛЯ, ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!