За "новите" ни заплати???

Публикувана на: 26.11.2007, от vasilisaprekrasnaia
Кoментари:144

Има ли училище или колега, който вече да е информиран какви ще бъдат ТОЧНО новите ни заплащания? Има ли някъде дошла заповед за това? ... Май съм готова да се обзаложа, че НЕ... Angry 

Коментари 144

27.03.2010 rozz

Profile

 

27.03.2010 ddwa

Profile

на нас също не ни даваха 33 лева за старши учител но писахме писмо до кмета и началника на инспектората и веднага ни ги дадоха със задна дата даже

27.03.2010 mimi70

Profile

За съжаление сте прав. Наистина става дума за оцеляване и нашите заплати отговарят само са нашето съществуване. Някъде бях чела, че ядем не това, което искаме, носим не това което искаме, правим не това, което искаме и се чудя, що за живот живеем?!

Но в интререс на истината, вече загубих интерес към фишовете си и заплащането си. Само се замислям, че може би ще дойде ден и ентусиазмът ми за работа да изчезне. За това дали се сеща някой?

 

26.03.2010 nkehayov

Profile
Че кой мисли за пари? Аз мисля за съществуване. Ако живея в такъв виртуален свят, в който парите нямат никакво значение и аз не бих ги искал. Моят свят е реален. И като човек, който работи в полза на обществото и дава толкова много от себе си имено за това общество, съвсем нормално е да има реципрочност. Каква е цената на емоционалното и психическото удовлетворение от професията, когато физическото ти оцеляване, пък и не само твоето (ами и на семейството ти) е поставено под една огромна въпросителна?

26.03.2010 mimi70

Profile

Аз спрях да мисля за пари.

Някога, преди да започна да работя, бях чела, че за да направиш правилния избор на професия, трябва да си наясно, какво би работил с такова удоволствие, че дори и без заплащане да работиш. Сега си мисля, че точно такъв избор съм направила.Big Smile

26.03.2010 nkehayov

Profile
Не мога да се начудя на тази България! За едни има , за други няма. Докога ще я караме така? Когато през есента се обявия пред целия български народ, че учителите ще получат по 50 лв. за длъжността старши и по 100лв. за главен на много хора им се прииска да станат учители. Както се оказа по-нататък тези пари се редуцираха съответно на 33лв. и 66лв. И още по-интересното беше, че след Нова година тези пари се изплащат не от програмата " Диференцирано заплащане" , а от бюджетите на училищата на делегирани бюджети, което означава, че тези училища, които нямат в параграф1 резерв няма да могат да изплатят тези допълнителни възнаграждения. С една дума - царят дава, ама директорът не дава, защото няма откъде да ги вземе тези средства. Какво да се прави? Учителите не са лекари за да обявят,че няма да учат учениците, докато не им се даде обещаното. Може би, учителите трябваше да не с учители, а например - лекари, пък който иска да ограмотява децата си, нека си наеме частни учители, даму вършат тази работа. За съжаление няма национална образователна каса, та да сключат и учителите договори с нея, пък да си вземат и по 2.40 лв за едно посещение на ученика в час.

26.03.2010 margaritaivanova

Profile

 Не

знам как е при вас ,но при нас не дават 33 лева към заплатата нищо ,че сме подписали споразуменията за старши учител.Нямало пари . Какво става в тази държава ?Да не говорим за самостоятелната форма на обучение - няма пари и това е ! И

на кого да се оплачеш ? На тоя дето духа нали !

23.03.2010 nkehayov

Profile
В Наредба №1 от 04.01.2010г. за работните заплати на персонала в звената от системата за народната продвета, чл.8 ал.1 т.8 задължава рабтодателя да изплаща допълнително възнаграждение за изпитване на един ученик на самостоятелна форма на обучение. Директорът няма право да ви отказва изплащането му. Това, че влиза като задължение в длъжностната ви характеристика не означава, че нямата право на възнаграждение. Моят съвет е, при отказ да ви се изплати да потърсите синдикална защита, ако няма такава можете да заведете съдебен иск по трудов спор. Така не само ще поставите на място директора си, но и ще ви заплати разходите по делото, плюс законно полагащите се лихви.

23.03.2010 staneva_st

Profile

При нас също непрекъснато изпитваме ученици в самостоятелна форма на обучение и никога не ни се е заплащало това. Аз попитах няколко пъти дали това трябва да ни се заплаща и отговорът беше, че това ни влиза в длъжностната характеристика, т.е. това е част от работата ни.

23.03.2010 georgieva121

Profile

Колеги, в нашето училище имаме около 100 ученика, обучаващи се в самостоятелна форма. За провеждането на изпити и проверка на изпитните работи не ни се изплаща и един лев, с лаконичното обяснение - няма пари. Имат ли законово право да ни отказват това заплащане, след като фигурира в Наредба 1.

Има ли и други в нашето положение?