норматив

Публикувана на: 24.09.2008, от mea
Кoментари:5

Колеги, кажете колко е нормативът часове по английски език за цялата година ?

Коментари 5

28.08.2009 chudeshta se

Profile

Много благодаря за информацията. Беше ми много полезна, тъй като съм пред голяма дилема. Има свободно място за учител по английски език в ЕГ (няма да споменавам град). Аз работя като преводач в едно предприятие вече шест години. Преди няколко години имах огромно желание да вляза в системата на образованието и се опитах да стана учител, но явно демокрацията в нашия град още не беша дошла и предпочетоха пенсионерка пред магистър по чужд език!!! Сега,след няколко години, когато вече бях забравила за възможността да стана учител взеха, че ме поканиха. Обмислям варианти всякакви - да напусна сегашната си работа  и да стана учител, като разликата в заплащането е  в плюс за сегашната ми работа, да работя на двете места (този вариант ме плаши, защото задължително ще трябва да се готвя и не знам дали въобще ще имам някакво време). Знам,че това е лично решение, но би било хубаво да сондирам мнения, за което предварително благодаря!!!

27.08.2009 pepinia

Profile

user: lussi

Ако преподавате английски език в начален етап нормативът Ви ще е 21 часа седмично

  Привет! Smile Нека  бъдем точни  - нормата преподавателска работа за учител  чужд език I-IV клас е 648 часа годишно.За да не бъдете подведени с невярна информация  съветвам  да се прави справка  и с нормативната уредба - Наредба №3 за преподавателска работа. http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/process/nrdb_3-08_prepodavatelska_rabota.pdf  дава яснота по този въпрос.

 

27.08.2009 lussi

Profile

Ако преподавате английски език в начален етап нормативът Ви ще е 21 часа седмично. Ако обаче сте в прогимназиален или гимназиален етап разделете 648 на броя учебни седмици -  34 или 36 съответно и ще си получите норматива.Smile

27.08.2009 chudeshta se

Profile

 

Моля кажете какъв е седмичния норматив часове за преподаване на английски език?Благодаря.

25.09.2008 zlatttka

Profile

Нормативът е 648 часа.