Интериор на класната стая

Публикувана на: 15.02.2008, от tutti
Кoментари:10

 Ще ми се да направя интериора в класната стая на бъдещите първокласници интересен и необикновен. Бих била благодарна,ако споделите вашия опит и нестандартни идеи.

Коментари 10

13.03.2010 Velika Georgieva

Profile

 ЗДРАВЕЙТЕ :)  Бихте могли да посетите следния линк : http://bglog.net/nachobrazovanie/38096  Yes Yes Yes

23.06.2008 Tony Panayotova

Profile

В нашата класна стая има табла "Сръчни ръце", на които непрекъснато поставяме рисунки, изработени предмети, съчинения. Интересен е къта "Каква добрина направих".Важно е да има динамичност, всеки ученик да открие нещо свое в различните кътове. Обичам да ги изненадвам. Рано сутринта преди да са влезли в класната стая съм поставила най-добрите съчинения, направени предишния ден или някакво обръщение към тях, или някакво съобщение за предстоящо събитие.     

22.06.2008 Desika

Profile

 Smile Гирляндите от истинки листа са нетрайни, листата се изкривяват и от тях се ронят боклучета. Моята идея е за украса, която да се ползва многократно.

20.06.2008 zlnik

Profile

19.06.2008 mimi70

Profile

Можете да нарисувате в голям формат анимационни герои от детски филми и да ги залепите по стените.

Теодора ни предостави едни снимки от Словакия и можете да взаимствате идеи оттам-

http://bibazelinova.spaces.live.com/photos/cns!682CDF8F2F5906A2!502/?startingImageIndex=2&commentsExpand=0&addCommentExpand=0&addCommentFocus=0&pauseSlideshow=0

 

19.06.2008 zlnik

Profile

Колеги,предлагам да подкрепим идеите си за интериор в стаите със снимки.

Гирлянди могат да се направят и от истински листа ,като се редуват листо,кестен-става много красиво.

19.06.2008 Desika

Profile
Здравейте, Tutti ! Реших, че мога да бъда полезна с една идея. Радвам се, че имате желание да направите класната стая на първолаците различна, интересна и уютна. Имам хиляди идеи, но за сега ще споделя само „есенната”.        Украсата, която ще ви опиша как да направите е лесна за изработка и евтина. Необходими са молив, ножичка, листа от различни дървета (за да са с различна форма и размер) и цветни картони или хартии (жълт, оранжев, червен, винен, кафяв и техни нюанси). Внимателно се очертават листата върху твърд картон, изрязват се по контура и с така получения шаблон започвате „производство” на есенни листа. Старайте се от всеки цвят да имате и всякакви форми – така разнообразието ще е по- голямо. С листата можете да направите гирлянди- на конец залепвате различни по форма, големина и цвят листа и получения „наниз” можете да пуснете да виси между пердетата на прозорците.Можете да залепите (със сухо лепило, за да се отлепят по- лесно, когато трябва) листата по шкафчетата, вратата, дъската, а можете и с карфици да ги закачите на пердетата. Съветвам ви да използвате по- интересни листа,с по- насечени краища (от дъб, клен, ясен) и картони, за да можете да ги използвате и през следващите години.        Дано да ви е допаднала идеята и да съм била полезна.        Имам още много идеи и ако има интерес ще ги споделя!

 

19.06.2008 Desika

Profile

Big Smile

28.04.2008 mikaelapurdel

Profile

Нарисувайте приказни герои

 

19.02.2008 atlantic

Profile

Обичам разнообразието, внасям го и в собствения си дом.Тъй като няма начин нито у дома,а още по-малко и в училище всяка година да има нова мебелировка ,използвам малки цветни акценти, които да внесат уют в класната стая - дали ще са нови цветя, табла(съобразени с вързрастта на децата) или нещо друго ... Всяка година класната ми стая изглежда различна. Тази година децата са вече достатъчно големи, за да участват със своите произведения - кукли от картон, украсени керамични съдове,картонени замъци ... все неща, които изработват по домашен бит или изобразително изкуство.Обособила съм и отделни кътове по основните предмети, в които редовно внасям "корекции" - най-новите понятия, факти, любопитни подробности,които сме изучили по съответния предмет. А първокласниците са дребчовци, които очакват и в училище да открият част от уюта на детската градина. В нея стоят и на килима, имат си кът за игра,а в училище са принудени да седят на чинове(масички). Приятно им е когато край себе си откриват нещо познато, нещо, което ги успокоява - познати литературни или анимационни герои ... такива неща...Имате време до септември! А и ще помагаме:)