Папки

СПИСЪК НА ОДОБРЕНИТЕ УЧЕБНИЦИ за V и VI клас, които ще се ползват през учебната 2011/2012 г.

Списъкът на одобрените учебници за V и VI клас, които ще се ползват в системата на народната просвета през учебната 2011/2012 г. е утвърден със Заповед № РД 09-345/02.03.2011 г. на министъра на образованието, младежта и науката. Информацията е структурирана по класове, учебници по предметите и вида подготовка, автори и авторски колектив, година на издание, както и издателство.

Дата Изтегляния  
19.08.2011 123

Коментари 2

Влез за да коментираш
24.08.2011 d_ilieva

Публична тайна е, господин Министре, че един учебник се пише от хора, някои от които дори не се познават, но се подписват като "АВТОРСКИ КОЛЕКТИВ"... Учителите в тези колективи са "поставени" само заради натиска на обществото ни. "Книжата", които се мъчите да ни убедите, че се наричат учебници, НЕ СЕ ПИШАТ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ - утвърдени педагози, методисти, експерти, заслужили учители. Освен това се УТВЪРЖДАВАТ от "случайни" експерти в МОМН, попаднали там по квотен партиен принцип, или като съпрузи или близки на действащите депутати. Защо не направите прозрачна проверка и да огласите резултатите - ще бъде интересно за родителите и обществото ни, повярвайте. Особено, ако се разкрие "ИСТИНАТА" за алтернативните учебници "въведени" в далечната 1996 година под НАТИСК на управляващата тогава червена върхушка!

24.08.2011 d_ilieva

Спрете с тези безумия! В света на електрониката харчите парите на данъкоплатците за ОТВРАТИТЕЛНИ книжа, които продължавате да наричате учебници. Ширещата се неграмотност сред децата ни в началния и основен курс от обучението им е дело точно на тези книжа - те са всичко друго, но не и учебници за масова употреба. Разбираеми са САМО и ЕДИНСТВЕНО за авторите им, дори и за тях май не може да се твърди, защото знаем как се пишат... Знаем и как се "подписват"/"одобряват"... След като се доказа тяхната НЕЕФЕКТИВНОСТ, питам Министърът на МОМН, защо продължава тази истерия? Заради далаверата от комисионните ли, господин Министре, или...? Кой и как мисли за това, децата ни да са грамотни? Нима смятате, че това са бандюгите-издатели, за които далаверата е в количеството, а не в качеството на учебниците?

Коментари във Facebook