Добави коментар
Кoментари:0
Новина

Внедряване на Office 365 Education в българските училища

Публикувана на: 04.04.2017

Стартира за всички български училища проект за внедряване на Office 365 Education – облачна структура за комплексно приложение в образованието. Office 365 се прилага вече в голям брой учебни заведения в страната и доказа своите широкомащабни възможности за организиране, подготовка и провеждане на учебните дейности. Още

Камерите няма да решат човешките проблеми в образованието, сочи експерт

Публикувана на: 20.02.2018
Бонка Ичкова, председател на Синдикат на българските учители – Благоевград, заяви, че камерите няма да променят психологическите и човешките проблеми, които имаме.

Мизерия в училище: В Градежница има само външна тоалетна

Публикувана на: 19.02.2018
В училище „Васил Априлов” дограмата е стара, мазилката е изпочупена, има и проблеми с покрива. Няма вътрешна тоалетна, а само външна.

Двама мъже посветили живота си да връщат ромчета в клас

Публикувана на: 19.02.2018
Стефан и Сергей от Павликени, които също са от ромски произход, от няколко години са се отдали на работата с деца и това да помагат на семействата им.

Курс по компютърно моделиране за трети клас с Майнкрафт

Публикувана на: 19.02.2018
Очаквайте нашият курс на тема „Компютърно моделиране с Майнкрафт“ на 24-ти и 25-ти февруари. Присъствените занятия се провеждат в лабораторията "Öблачни технологии" на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, намираща се в сградата на Стопански факултет бл. 3 зала 317. Лектор ще бъде доц. Тодор Ялъмов.

МОН алармира: 40% от учителите са пред пенсия

Публикувана на: 19.02.2018
Деница Сачева препоръча учителската професия да се рекламира сред учениците, които сега са на 15-16 години.

Янка Такева предлага въвеждане на антистрес програми за учители

Публикувана на: 19.02.2018
Идеята за антистрес програма е на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева и ще бъде реализирана като дългосрочна мярка, потвърди зам.-министърът на образованието Деница Сачева.

Защо идеята за камерите първоначално заблуждава, че е добра?

Публикувана на: 19.02.2018
Практиката от училищата, където отдавна се поставят камери, показва, че те не елиминират агресията, но пък се отразяват на психиката и поведението на учениците в други посоки.