Над 200 милиона от парите за саниране отиват за образование

Публикувана на: 16.05.2018
Кoментари:0

Почти 210 млн. лева от парите за саниране ще бъдат пренасочени към образователното министерство за подобряването на образователната инфраструктура. Това обяви в Слънчев бряг заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. По думите й, средствата ще бъдат разпределени между 39 общини, в които е отчетено недофинансиране.

“По този начин се изпълнява управленската ни програма,а именно образованието да е основен приоритет. По този начин ще се подобри средата  в училищата и ще се пестят средства за отопление”, каза Николова при посещението си в Бургаско.

Заедно с министър Николай Нанков тя обяви и началото на инициативата "Моят  град е моята крепост", финансирана по ОП " Региони в растеж ". Нейни лица ще бъдат Димитър Рачков и Васил Василев- Зуека.

„Тази инициатива е насочена към децата във всички 28 областни центъра в страната. Ще се сформират отбори, които заедно ще участват в тематични състезания. Така децата  ще опознаят  по-добре  родните си места. Особен акцент в кампанията ще бъде думата  „благоустройство“, учениците ще научат как се развиват техните региони”, обясни заместник-министърът.

Част от кампанията на регионалното министество ще бъдат и 4 национални състезания в Кюстендил, Шумен, Стара Загора и Габрово, а последният етап ще се проведе в София.

Източник: dariknews.bg


Коментари 0

Влез за да коментираш

Коментари във Facebook