Ученици

Учениците до 7. клас вече имат достъп до електронни учебници

Учениците от 1. до 7. клас вече могат да ползват електронно четими учебници. Издателска група „Просвета“ осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети. Това, което детето само трябва да направи, е да влезе на сайта на издателството на адрес http://www.prosveta.bg/elektronni-varianti, да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване.

Не е необходима регистрация. Скоро линкове към електронно четимите учебници ще бъдат качени на специална платформа на страницата на МОН, откъдето също ще може да се четат и ползват.

Въвеждането на дигитални копия на учебниците е с цел олекотяване на ученическите раници, от една страна, а от друга – за да направят уроците по – интересни, разнообразни и достъпни за децата.

Те имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник, така че детето спокойно може да остави книжния вариант в училище и после вкъщи да учи по електронния вариант чрез своя смартфон, лаптоп или таблет.

Източник: news.bnt.bg