Юрист: Трябва да си признаем, че отглеждаме келешчета

Публикувана на: 14.02.2018
Кoментари:2

 Снимка: frognews.bg

"Истинското насилие в училище и детските градини е насилието над учителите. Това, което българският учител извършва в положението, в което обществото го е поставило, е подвиг”. Така юристът проф. Атанас Семов коментира последните разгласени случаи на тормоз над деца от преподаватели и исканията на родители за видеонаблюдение в детски градини и училища.

„Ако сложим камери, ще бъдем доста изненадани от това, което ще научим за собствените си деца, защото – трябва да си признаем - ние отглеждаме келешчета. Работата на учителите с тях е драматично трудна”, допълни Семов пред Nova.

Според него монтирането на камери ще накара преподавателите да се чувстват преследвани като престъпници и ще отказва младите хора от тази професия.

От своя страна, един от участниците в протестите срещу насилието в детските градини – Мария Маринова, заяви, че посегателствата срещу деца не са единични случай. „Това е публична тайна, но за съжаление, няма как се докаже. А много сигнали прашасват в институциите”, каза Маринова.

Източник: nova.bg


Коментари 2

Влез за да коментираш
14.02.2018 lteneva

Един мой ученик от предишен випуск веднъж рече съвсем сериозно: абе, госпожо, чудя ви се как ни търпите.

14.02.2018 vihren55

Често ми е на устата тази дума,но я заменям с "пиленца", защото е възможно някое келешче да ме запише и тогава ще давам писмени обяснения на сума ти организации,"посветили се в служба на детето"...Учителят е на светло и без камери, защото, каквото и да направи,ще го видят и чуят в часа поне 22-25 деца и няма да остане тайна...Има ли родител, който да не се е карал на детето си, вероятно обиждал! Моделът е сбъркан в страната ни, мнозина се опитват да се бъркат в работата на учителите, а на тях трябва да се даде свобода, за да изявяват своя талант и възможности.Няма друга сфера, където толерантността да е такова високо ниво.Да не се забравя, че в училище се ходи, за да се учи.Учителят не би могъл да компенсира родителска незаинтересованост и допуснати грешки при възпитанието на децата.Абсолютно подкрепям мнението на проф.Семов!Неспазването на правила и разпоредби в детска и юношеска възраст ще доведе и до нарушаване на законите в зряла възраст.Без труд и дисциплина едно общество не може да върви напред и е въпрос на време да дойдат упадъкът и разпадът!

Коментари във Facebook