Ученици

Синдикалисти: На прага сме на нова социална революция

Образованието заема специално и важно място в дейността на КТ „Подкрепа“. Това заяви президентът на синдиката Димитър Манолов по време на кръгла маса на тема: „Успехът и щастието на детето – резултат от ефективно партньорство“. Без образование няма нищо, категоричен бе той. Въпросът е къде се намира нашето образование и къде са неговите проблеми.

Ние сме на прага на нова социална революция, изтъкна Манолов. Новите работни места изискват нови умения на работещите. Димитър Манолов се пошегува, че детето е щастливо като не ходи на училище и не му дават домашни. Синдикалистът настоя за разумен баланс – децата да са научени и поне да не са нещастни. Много въпроси следва да бъдат решавани, предупреди президентът на КТ „Подкрепа“. Прекалено е овластяването на незрели индивиди и това е притеснително, според него.

Не всяко дете е нещастно, ходейки на училище, сподели обаче ученичката Цвети. 12 години завършвам с пълни шестици, похвали се тя, но допълни, че знае и помни какъв труд стои зад тези шестици. В училище тя се чувства щастлива повече в извънкласните си занимания. Цвети планира да се развива в сферата на образованието. Това, което ми липсваше, е лично отношение, заяви Цвети и поиска помощ за филтриране на информацията, която стига до учениците.

Щастлива е, защото изпитва интелектуален гъдел. Според Цвети в периода на гимназията дори родителите се дистанцират от учебния процес и затова настоява за партньорство на три нива – ученици-ученици, учители-ученици и учители-родители. Цвети е категорична, че авторитетът на учителите трябва да е на високо ниво.

Източник: news.bg