Учители

Онлайн курс за учители “Развивайте е-умения в класната стая“

Присъединете се към този вълнуващ курс, който обхваща изключително важната тема за развитие на е-уменията в класната стая. Това е призивът на инициативата eSkills for Jobs.

Безплатното обучение ще се провежда на английски език, стартира на 14 септември и е с продължителност 7 седмици. Записването се осъществява през сайта на European Schoolnet Academy, след създаването на личен профил.

Целта на курса е да насочи преподавателите как да развият набор от дигитални умения и да ги запознае с инструменти и ресурси, които са на тяхно разположение. При завършване на обучението учителят ще е способен да провежда уроци, които акцентират на редица е-умения, както и да използва инструменти, които улесняват както неговата работа, така и тази на учениците.

Курсът е организиран около тематични области на дигиталните умения, които са важни за всички нива на началното и средното образование. Обучението е разделено на 6 модула, в които се разглеждат същността и ролята на електронните умения като цяло, а също и конкретни примери и как да бъдат представени в класната стая. Акцентът е върху това как с педагогически подходи да се представи тази материя и какви инструменти са налични в помощ на преподавателите.

За всеки завършен модул се получава digital badge в профила си, а след финализиране на курса ще получи и сертификат. В края на курса от участниците се изисква да подготвят окончателен урок, с който могат да кандидатстват и във видео конкурса на инициативата.

Доброто владеене на информационните и комуникационни технологии вече е основно изискване за младите хора, за да успеят в едно все по-дигитално общество. Тези #eSkills умения са необходими не само за все по-голям брой професии, но всъщност са изискване и право на всеки гражданин, който иска да е активен в съвременния свят.

Следователно, в този момент училищата и учителите се нуждаят от подкрепа, за да работят с учениците си и да ги подпомагат в развиването на широка гама от дигитални умения, така че, когато завършват училище, младежите да притежават познанията, които се изискват от пазара на труда и от все по-дигитализиращото се общество.

Инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 се провежда едновременно в 21 страни-членки на ЕС, като изпълнител на проекта за България е БАИТ.