Учениците с два бележника в училище

Публикувана на: 02.11.2012
Кoментари:2

Обратната връзка между учители и родители ще се засили с помощта на т.нар. "бележник за кореспонденция", с който според новия образователен закон ще трябва да бъдат снабдени всички ученици.

В него родителите ще могат да пишат и да получават отговори от учителите за оценките и поведението на децата си, пише в днешния си брой всекидневникът "Монитор".

"В сегашните бележници мястото за забележки много бързо се запълва и изобщо не стига", обясни съветникът на образователния министър Сергей Игнатов и директор на 51-во СОУ, Асен Александров.

В новия бележник също ще се вписват оценките и отсъствията, но и повече . В него обаче ще има и повече място за забележки и съобщения между преподаватели и родители.

Бележникът за кореспонденция вече е факт в 51 СОУ в онлайн вариант.

"Разработили сме електронна платформа като пилотен проект, за да имаме по-добра картина на случващото се в училище", обяснява директорът.

"Яде системно в час", "Закъснява за час", както и "Идва без домашно" могат да прочетат онлайн родителите на децата от 51 СОУ.

Учениците ще бъдат задължени да носят новия документ и да го представят редовно вкъщи. Родителите пък трябва да го преглеждат и подписват като уверение, че са запознати със съдържанието му.

Подобна кореспонденция е необходима, тъй като не всички родители могат да присъстват на родителските срещи. Целта също е да се затегне дисциплината, когато се знае, че поведението на учениците става достояние на майките и бащите им.Коментари 2

Влез за да коментираш
17.11.2012 stefanfova

В 51-во СОУ,г-н Александров, премъдри съветнико, има ли ромчета с неграмотни родители и как бихте комуникирали с тях? Май посещението в махалата ще си остане и занапред. Спрете да експериментирате, защото София не е България. След безумието с електронните дневници не товарете учителите с излишна писмена работа, че и без това сме се превърнали в писарушки. Пробвайте тези предложения в райони със смесено население и по-нисък статус на родителите и да видим моделът дали е приложим за всички!

08.11.2012 asa19551

Налага се да се промени тази система при която ученикът може да избира училището. Това доведе до хаос в училищата. Учениците започнаха от малки да бягат от часовете, да се държат нагло помежду си и към учителите. Неуважението е масово. Не два бележника, сто да имат- щом полицията и учителите нямат права-жална България...

Коментари във Facebook