Институции

Европейски конкурси за ученици за безопасен Интернет

Европейската мрежа от центрове за безопасен Интернет INSAFE, в която членува и българският център, обявява два конкурса по повод международния Ден за безопасен Интернет с мото „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и… безопасно“.

Конкурсите са за ученици на възраст между 6 и 19 години, но техните родители и учители са добре дошли да се присъединят в творческия екип!

– Видео клип за Деня за безопасен Интернет
Учениците трябва да разработят кратък видео материал (до 2 минути) по темата на Деня за безопасен интернет през 2012 година „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и… безопасно”.

– Плакат за Деня за безопасен Интернет
Учениците трябва да разработят плакат, като могат да избират между две възможности: да измислят правила за безопасно ползване на Интернет, като използват абревиатурата на Деня за безопасен Интернет – SID (Safer Internet Day), или да посветят плаката по-общо на темата „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и… безопасно”.

Примери за такива постери можете да видите тук

Участниците ще се състезават в три възрастови категории:

  • под 9 години
  • 10-14 години
  • над 14 години

Изпратете вашите материали най-късно до 28 февруари включително. Наградите включват игри, предоставени от Майкрософт, а по-големите участници ще имат възможност да отидат на летен лагер по безопасен интернет в Румъния.

Пълните условия на конкурса може да прочетете тук.
Регистрирайте се и изпратете вашите готови материали тук.