Институции

Определиха победителите в конкурса по повод Деня за безопасен Интернет

Конкурсът за създаване на сценарии по мотото на Международния ден за безопасен Интернет „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и… безопасно“ приключи. В надпреварата се включиха 170 деца от 15 града в страната заедно с техните учители и родители.

Журито под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова и с членове заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргиропулос определи като финалисти:

1. „И БАБА МОЖЕ“ с автори на идеята: Театрална група „ХИТ“ – СОУ „Гео Милев“ – гр. Варна
2. „Печалбата“ с автор на идеята: Елица Ганева – II клас, 51 СОУ „Е. Багряна“- гр. София
3. „Мрежата – виртуални предателства и реални приятелства“ с автор на идеята: Ангел Николчев – VIII клас, Природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“ – Враца

Победителите ще минат кратка подготовка за представяне на сцена на своите пиеси с режисьори от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

Те ще ги изиграят на сцената на Столичния куклен театър, където на 7 февруари от 11:30 часа ще се състои отбелязването на международния Ден за безопасен Интернет. Журито на място ще класира финалистите и те ще получат наградите си, осигурени от Мобилтел, Майкрософт България и Kabinata.com.

Честито на победителите!

Още по темата