Мнения

Първият звънец удари! На добър час, учители и ученици!

Първият звънец за новата учебна година удари днес. На повечето места в страната тържествата по откриването й започнаха в 9:00 и навсякъде цареше доброто настроение и оптимизмът.

Министърът на образованието Сергей Игнатов присъства на откриването в 140 СОУ „Иван Борисов“, което празнува своята 25-та годишнина. Подаръкът за рождения ден на школото беше електронна дъска, информира „Дарик“.

Игнатов разкри, че е бил стресиран първолак във Видин, ходел с гуменки и… истински заек, който ядял люцерна в ъгъла на класната стая през цялото време, докато бъдещият министър се учил да чете, пише и смята.

Същата медия напомни, че Френската гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в столицата също празнува рожден ден – 50-ти. Там пък си поискаха подарък – подкрепа от общината за строежа на физкултурния салон.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова откри в 10:00 учебна година 2011/2012 в първото построено от нулата училище в София в последните 20 годни – това на Втора английска гимназия в кв. „Стрелбище“.

В 13:00 часа в гр. Кочериново 15 септември бе отбелязан с обичайните тържества, допълнени с присъствието на зам.-министъра по въпросите на училищното образование Милена Дамянова.

Министърът на правосъдието и кандидат за вицепрезидент Маргарита Попова уважи празника на лишените от свобода в Софийския затвор. Общата бройка на порасналите ученици там е 215.

И тази година имаше любопитни моменти. В Габровското училище „Райчо Каролев“ училищния праг пристъпи 78-годишният Апостол Стоянов от близкото село Поповци, за когото Teacher.bg вече писа през март. Дотогава бай Апостол никога не е знаел да чете и да смята. Не познава буквите. Дълго време не можел и да се подписва. Единственото, което разпознавал били парите. Сега очаква повече помощ от госпожата в математиката. В последните месеци сам е положил основните на четенето и сега само ще надгражда.

Теаcher.bg представя снимки от откриването на учебната година в 127 СОУ „Иван Денкоглу“.



Фотограф: Георги Димитров – Бруно/vesti.bg
Цялата галерия вижте тук